KARI HÄMÄLÄINEN PALAA RALLIN SM-SARJAAN LAHDESSA NUMEROLLA 18

 

09.08.2023 / Timo Kutila

Ruskolainen rakennusalan yrittäjä Kari Hämäläinen palaa rallin SM-sarjaan kahden osakilpailutauon jälkeen ensi viikonloppuna Lahdessa. Alkukesästä kätensä loukannut Kari on toipunut sormien vaurioista ja ratti istuu jälleen käteen. Testipäivä tiistaina 8.8. Pohjanmaalla Ylistaron Kettulassa todisti ajamisen onnistuvan.

Ensimmäiset soratestit tälle vuodelle sujuivat iloisissa tunnelmissa. Kettulantie toimi ranteiden aukaisijana mainiosti ennen Lahtea. Co-Motosportin tiimipäällikkö Sami Kivioja pääsi myös kartturinhommiin ja kiitteli Karin vauhdikasta ajoa.

Ralli SM on suomalaisen autourheilun huippusarja, joka nauttii myös suurta kansainvälistä arvostusta.

Sarjassa ajetaan kaudella 2023 seitsemän osakilpailua, joista kolme talviolosuhteissa, kolme kesällä ja yksi syksyllä. Suomenmestaruudet jaetaan erikseen kaksi- ja nelivetoisissa, molemmissa erikseen kuljettajille ja kartanlukijoille. Tulevana viikonloppuna sarja jatkuu kuudennella, sarjan toiseksi viimeisellä osakilpailulla Lahdessa. Reittiin tutustuminen eli nuotituspäivä on torstai 9.8. Ralli starttaa perjantai-iltana 11.8. kahdella erikoiskokeella. Lauantaina jatketaan neljällä pätkällä, jotka ajetaan kahteen kertaan. Lahteen on määräaikaan mennessä ilmoittautunut 64 kilpailijaparia. Rallissa ajetaan samoilla erikoiskokeilla myös Historic rallin EM-osakilpailu.

Historic autot starttaavat reitille jo perjantaina päivällä ajamalla erikoiskokeet 1 ja 2.

SM-sarjan kuljettajat aloittavat rallin erikoiskoe numero kolme. EK3 Koukkumaa on pituudeltaan 13,78 km ja EK4 Alikylä 12.20 km. Molemmat pätkät ovat pieniä ja kapeita teitä sisältäen vuoristoratamaisia korkeuseroja. Lauantaina on aamupäivällä vuorossa EK5 Toijala 14,25 km, EK6 Porvola 12,88 km, EK7 Avus 10,03 km ja EK8 Neroskulma 11,42 km. Nämä erikoiskokeet kaasutellaan toiseen kertaan iltapäivällä. Lauantain erikoiskokeet ovat tasaisemmilla leveillä teillä ja perinteisesti nopeat. Kahden päivän rallin erikoiskokeiden yhteispituus on 123 km.

Naantalin Seudun Urheiluautoilijoita edustava Kari Hämäläinen kartanlukijanaan Tero Rönnemaa Raision Urheiluautoilijoista kilpailevat luokassa SM1, mikä on SM-sarjan pääluokka. Kari ja Tero osallistuvat Lahden SM-ralliin Škoda Fabia R5 ryhmän nelivetoisella ralliautolla, jonka kyljessä on numero 18. Autossa on 4-sylinterinen 1620cc turboahdettu- ja suoraruiskutusmoottori, jonka tehot on 210kW/420Nm. Huippunopeutta löytyy 185 km/h. Voimansiirtona manuaalinen viisivaihteinen suorakytkentävaihteisto.

Kari on vuokrannut Lahteen Škoda Fabia R5:n Co-Motosportilta, joka on täyden palvelun rallitiimi. Co-Motorsport tarjoaa ralliautojen vuokrausta huoltoineen ja renkaineen. Karin ja Teron ensikosketus tiimiin ja kalustoon tapahtui Kuopion SM-rallissa helmikuun alussa ja ensivaikutelma oli varsin positiivinen.

”Kesän rallia varten kävin testaamassa autoa ralliviikon tiistaina ja itse kisaan lähdemme reippaalla asenteella. Toivottavasti ajo maistuu parin kisan tauosta huolimatta” kertoo Kari testitunnelmista.

Lahden SM-rallia voi seurata reaaliaikaisesti sivuilta: https://www.rallism.fi

Lisätiedot: Kari Hämäläinen 0400 521 664

Kuva: Timo Kutila

Uudet tuulet puhaltaa!

NaSUn kerhotila on muuttanut uuteen osoitteeseen Myllynkiventie 3B 11, Naantali.

Muutosta suuri kiitos kuuluu talkooväelle joka ahkeroi reippaasti 6.3.2023 vietetyissä talkoissa!

Timo Mäkelä, Veikko Hietanen, Ari Kujanpää, Ari Humala
Marko Lehtonen
Timo Heino, Marjo Korpelainen. Lisäksi mukana oli Timo Vallivirta ja kuvaajanakin toiminut Irma Siren.

Kari Hämäläisen SM rallikausi jatkuu Jyskälän hangilla

Ralli SM on suomalaisen autourheilun huippusarja, joka nauttii myös suurta kansainvälistä arvostusta.
Sarjassa ajetaan kaudella 2023 seitsemän osakilpailua, joista kolme talviolosuhteissa, kolme kesällä ja yksi syksyllä. Suomenmestaruudet jaetaan erikseen kaksi- ja nelivetoisissa, molemmissa erikseen kuljettajille ja kartanlukijoille. Tulevana viikonloppuna sarja jatkuu kolmannella osakilpailulla Jyväskylässä.
Ralliin on määräaikaan mennessä hyväksytty 153 kilpailijaparia. Perjantaina 3.3. on reittiin tutustumispäivä

Kari Hämäläisen kotimatka aikaistui ajatusvirheestä Kuopion SM-rallista

Lauantaina 4.2. Rallin SM sarja jatkui Kuopiossa. Ralliin lähti yhteensä hiukan yli sata kilpailijaparia. Perjantaina 3.2. oli erikoiskokeisiin tutustumispäivä. Itse ralli starttasi lauantaina aamulla ani varhain

klo 7:30 Kuopion keskustasta Hotelli IsoValkeisen edestä. Rallissa ajettiin yhteensä kahdeksan erikoiskoetta joiden yhteispituus oli 95 km. Maaliin saavuttiin Kuopion torille illansuussa puoli kuuden aikaan.

Naantalin Seudun Urheiluautoilijoita edustava Kari Hämäläinen kartanlukijanaan Tero Rönnemaa Raision Urheiluautoilijoista kilpailivat luokassa SM1, joka on Ralli SM-sarjan pääluokka. Kari ja Tero osallistuvat kauden toiseen SM-ralliin Škoda Fabia R5 ryhmän nelivetoisella ralliautolla numerolla 26.

Kari oli vuokrannut Kuopion ralliin Škoda Fabia R5:n Co-Motosportilta, joka on täyden palvelun tiimi.

He tarjoavat kilpa-autojen vuokrausta huoltoineen ja renkaineen.

Perjantai oli raskas ja pitkä nuotituspäivä aamu puolikahdeksasta ilta puoli kuuteen. Kari ei muista näin pitkää nuotituspäivää omalla ralliurallaan. Hienot pätkät ja nopeat tiet. Lumitilanne on hyvä ainakin 40 cm teiden pohjat jäässä. Kunnon talviralli. Pitkä päivä edessä. Ei lähdetä hulluttelemaan vaan tavoite on päästä ruutulipulle.

Tässä raporttia viidestä ajetusta erikoiskokeesta:


EK1 Ranta-Kosula 14,16 km

Alku oli kapeaa pientä tietä, joka kulki Youtubesta tunnetun Metsämanin tiluksien läpi. 9,5 km kohdalla oli huomiomerkillä ”Varo kaiteenpää sisällä!” Paikan selvitimme fiksusti vaikka paikassa oli myös pudottava oikea. Loppuosa erittäin nopeaa osuutta ajettiin varmistellen. Ekan pätkän ajaksi saatiin 7:50,7. Tällä ajalla Kari oli SM1-luokassa 15. sijalla.

EK2 Mustinlahti 14,45 km

Suurin osa erikoiskoetta oli pientä metsäautotietä. Mustinlahdessa käytiin myös lyhyt osuus isolla valtion-tiellä, jossa oli pätkän vauhdikkaimmat paikat. Karin ja Teron aika kakkosella 8:06,0 joka oikeutti nyt SM1 luokassa ja kokonaiskisassa 15. tilaan. Tästä lähdetään kasvattamaan vauhtia, tuumasi Kari ennen kolmosta.


EK3 Tuusjärvi 12,06 km

Tälläkin erikoiskokeella suurin osa oli pienempää metsäautotietä. Tällä kohtalaisen vaativalla ja mielenkiintoisella pätkällä Kari ja Tero saivat ajaksi 6:45,8. Nyt luokan 13. nopein ja nousivat kokonaiskisassa sijalle 14.


EK4 Riistakoski 12,00 km

Riistakoski oli Savon oma Ouninpohja! Tämä pätkä oli kilpailijoiden mieleen.Koko erikoiskoe oli hienoa, nopeaa valtiontietä. Lopussa noin 2 km ennen maalia oli huomiomerkillä varustettu hyppy, jossa varmasti nähtiin komeita loikkia! Kari ajoi tälle nelospätkälle ajan 6:45,4 jolla sijoitus omassa luokassaan 14. Ennen huoltotaukoa kokonaiskisassa SM1-luokassa myös 14.

Päivähuolto

Huollossa tehtiin asianmukaiset tarkastukset ja kuljettajakaksikko ravittiin terveellisillä makaronilaatikolla sekä tumman leivän voimalla.


EK5 Pihlainen 7,10 km

Tauon jälkeinen rallin toiseksi lyhin viides erikoiskoe oli tekninen ja haastava. Kari jatkoi tasaisen varmaa suorittamista ja oli maalissa ajalla 4:49,8 oman luokkansa 13. Kokonaiskisan sijoitus säilyi 14.

Kolme viimeistä erikoiskoetta jäi ajamatta. “Tekniikan esityksen perusteella kilpailijapari 26 hylätään, syynä reittitarkastusaseman ohittaminen pysähtymättä huollossa B”. Tämän tiedon pohjalta kilpailun-johtaja teki päätöksen: “Kilpailijapari 26 suljetaan kilpailusta kilpailunjohtajan päätöksellä numero 15 kello 15:15.” Peruste: Rallin säännöt kohta 20.1 reittitarkastusasemat.

– En ole koskaan onnistunut Kuopiossa, enkä tälläkään kerralla, summasi Kari matkalla kotiin.

Lisätiedot: Kari Hämäläinen 0400 521 664
Teksti: Siksimedia Timo Kutila
Kuva: Jarno Saari

Kari Hämäläisen SM rallikausi 2023 starttaa Kuopiosta

Ralli SM on suomalaisen autourheilun huippusarja, joka nauttii myös suurta kansainvälistä arvostusta. Sarjassa ajetaan kaudella 2023 seitsemän osakilpailua, joista kolme talviolosuhteissa, kolme kesällä ja yksi syksyllä. Suomenmestaruudet jaetaan erikseen kaksi- ja nelivetoisissa, molemmissa erikseen kuljettajille ja kartanlukijoille. 4.2.2023 sarja jatkuu Kuopiossa. Ralliin on määräaikaan mennessä hyväksytty 122 kilpailijaparia. Perjantaina 3.2. on reittiin tutustumispäivä ja erikoiskokeet nuotitetaan ennakkoon. Itse ralli starttaa lauantaina 4.2. aamulla jo klo 7:30 Kuopion keskustasta Hotelli IsoValkeisen edestä. Rallissa ajetaan yhteensä kahdeksan erikoiskoetta joiden yhteispituus on 95 km. Maaliin saavutaan illansuussa puoli kuuden aikaan Kuopion torille.

Naantalin Seudun Urheiluautoilijoita edustava Kari Hämäläinen kartanlukijanaan Tero Rönnemaa Raision Urheiluautoilijoista kilpailevat luokassa SM1, joka on Ralli SM-sarjan pääluokka. Ensimmäinen osakilpailu Arctic Lapland Rally ajettiin Rovaniemellä tammikuun puolessa välissä, johon rakennusalan yrittäjä Kari ei työkiireiltään ehtinyt osallistua. Kari ja Tero osallistuvat kauden toiseen SM-ralliin Škoda Fabia R5 ryhmän nelivetoisella ralliautolla, jonka kyljessä on Kuopiossa numero 26. Autossa on 4-sylinterinen 1620cc turboahdettu- ja suoraruiskutusmoottori, jonka tehot on 210kW/420Nm. Huippunopeus 185 km/h. Voimansiirtona manuaalinen viisivaihteinen sekventiaalivaihteisto.

Kari on vuokrannut Kuopion ralliin Škoda Fabia R5:n Co-Motosportilta, joka on täyden palvelun tiimi. He tarjoavat kilpa-autojen vuokrausta huoltoineen ja renkaineen. Karin ja Teron ensikosketus tiimiin ja kalustoon tapahtui lauantaina 28.1.2023 ajetuissa testeissä ja ensivaikutelma oli varsin positiivinen.

– Hieno päivä testeissä! Kaikki toimi hienosti ja porukka oli ystävällistä ja mukavaa. Tie oli loistava ja auto sekä renkaat toimivat hyvin. Pikku säädöillä saatiin auto minulle hyvin sopivaksi, fiilisteli Kari testipäivän jälkeen.

Nyt auto on teipattu Karin yhteistyökumppaneiden väreihin ja valmiina Kuopion haasteellisille erikoiskokeille. Rallia voi seurata sivuilta: https://www.rallism.fi

Lisätiedot: Kari Hämäläinen 0400 521 664 Teksti: Siksimedia Timo Kutila

Kari Hämäläinen ja kartturi Tero Rönnemaa

Mika Korhonen / Tommi Koskinen eli KorKo Racing

Molemmat vuonna 1966 syntyneet ovat aloittaneet ralliautoilun vuonna 1985. Ensimmäinen yhteinen ralli Salon miniralli, jonka jälkeen muutamia yhteisiä kilpailuja.

Mika ajoi F-Cuppia Opel Mantalla 1991-1993 veljensä kartturoimana sekä paljon sprinttejä hyvällä menestyksellä.

Vuonna 1995 alla oli Mitsubishi Lancer ja ison N-ryhmän Suomen mestaruus.
Englannin sarjaa myös ajettu kohtuullisella menestyksellä.

Tommi ajoi myös muutamia kilpailuja Ford Escortilla ja Mitsulla 4 kisaa.
Pitkä tauko välissä ja sitten hankittiin yksissä tuumin Honda Civic Type R.

2022 Senioreiden 5. F-Cup

N.300 hevosvoimainen F-Ryhmän auto kaudelle 2023,jossa:
Uusi 2,4L moottori
Rieger alusta
Sadev sekventiaalivaihteisto
Alcon jarrut

Tarkoitus ajaa 2023 F-Cup Senioreissa sekä joitain satunnaisia kisoja.

Yhteistyö kumppanit
MAD-CROC
RT-MUURAUS OY
LSK-MACHINE OY
LVI-KALLIO OY

Naantalin Seudun Urheiluautoilijat ry

Naantalin Seudun Urheiluautoilijat eli tuttavallisemmin NaSU, on toiminut autourheilun parissa toimintansa alusta alkaen, eli vuodesta 1968. Seuran kotipaikkana toimii Naantalin kaupunki Varsinais-Suomessa. Jäsenistöä on Naantalin lisäksi Raisiosta, Turusta, Maskusta ja myös useasta muusta ympäristökunnasta. Jäseniä seuralla on nykyisin n. 150. Seuran kerhotila ja varasto sijaitsevat osoitteessa Luonnonmaantie 138, 21100 Naantali. Kerhotilassa kokoontuvat niin seuran hallitus kuin eri jaostotkin. Hallituksen jäsenille voit soittaa tai lähettää sähköpostilla kyselyitä koulutuksista ja kilpailuista, ilmoittautumisia kursseille ja toimitsijatehtäviin sekä muita tiedusteluja.

NaSU järjestää vuosittain 2-3 autourheilukilpailua. Kilpailut ovat autosuunnistuksessa Armonlaakson ajot, rallissa Rantaralli sekä jokamiehenluokassa Naantalin JM. Jäsenistölle pyritään myös järjestämään ns. jäsentenvälisiä kilpailuja, joissa voi kilpailla myös vähän tavallisemmalla kalustolla.

Kilpailijoina menestyneiden lisäksi nasulaiset ovat myös arvostettuja kilpailujen järjestäjiä. Toiminnan jatkuvuudeksi ja seuramme kehittymiseksi toivotamme autourheilutoiminnasta (toimitsijatyö tai kilpaileminen) kiinnostuneet henkilöt tervetulleiksi seuramme jäseniksi. Seuramme kokeneet kilpailijat ja kilpailun järjestäjät auttavat Sinua mielellään sisälle autourheilun mielenkiintoiseen ja vauhdikkaaseen maailmaan.

Seuran jäseneksi pääset täyttämällä jäsenhakemus kaavakkeen, jonka löydät kohdasta jäsenasiat.

Error validating access token: The session has been invalidated because the user changed their password or Facebook has changed the session for security reasons.